Home » Portfolio

Benieuwd naar mijn werk..? Hier een greep:

Webteksten & PR De Pure Slager

De Pure Slager maakt ambachtelijk en puur vlees: vers en zo veel mogelijk onbewerkt. Dat betekent dat het vlees voor iedereen is. Oók als je een allergie hebt. De Pure Slager is een online slagerij om kruisbesmetting via een winkelpand te voorkomen. Vóór 23.59 uur besteld is morgen in huis. En altijd gratis bezorgd!

Interviews Fanzine #2 Brabant = Cultuur | Brabant C

Booming economie vraagt om booming cultuur

Brabant C investeert in projecten die blijvend impact maken en op vernieuwende wijze gefinancierd worden. In Fanzine #2 lees je over de trots en ambities van de gezichten achter deze projecten. Verhalen over het gezamenlijke succes van Brabant C en haar partners: versterking van het vestigingsklimaat, geluk in de samenleving en een sterk cultureel Brabant op de (inter)nationale kaart!

Eindredactie 'Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in' | Yvonne Mol

'Wat missen we een hoop door alle drukte die we maken. Het is te veel, te onrustig en te oppervlakkig. Als we de hele weg blijven rennen, hebben we geen tijd om rond te kijken. Als we vergeten te stoppen bij momenten die waardevol zijn, dan verspillen we onze tijd.' Ervaar jij ook een 'teveel van alles'? In 'Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in' laat Yvonne Mol zien dat het kan: langzamer leven in een snelle wereld. Lees het persoonlijke verhaal van haar zoektocht naar meer ontspanning en betekenis. Met tal van herkenbare voorbeelden uit haar dagelijks leven. Hoe herken je ballast? Hoe kom je er vanaf? En wat doe je met de ruimte die vrijkomt? 'Wacht maar niet op mij, ik haal jullie later wel in' geeft antwoord op deze vragen. De aanstekelijke tips zorgen direct voor meer rust, zowel in je dag als in je hoofd.

Redactie 'Culturele eigen/wijs/heid' | BrabantKennis

Ga je mee op verkenning naar de culturele eigen/wijs/heid van Brabant? BrabantKennis onderzoekt met deze trendverkenning de eigen/heid en de eigen/wijs/heid van onze cultuur.

 

Eindredactie longread 'Wat is er aan de rand?' | BrabantKennis

Ooit was het platteland (letterlijk) de kraamkamer van de Brabantse bevolkingsgroei en stokte de groei van de steden. Maar nu zijn de rollen omgedraaid.

 

 

Redactie 'Verbinding en Verbeelding' | Nienke van Boom

Onderzoeker Nienke van Boom gaat in haar essay voor BrabantKennis dieper in op de sociale betekenis van cultuur. Ze gaat op zoek naar de betekeniswaarde ervan door te kijken wat cultuur ís en wat cultuur doet.

 

(Eind)redactie 'God, geld, geluk' | BrabantKennis

Halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw valt de hemel in scherven uiteen op het Brabantse zand. God verlaat de kerk via het koor en de Brabanders volgen in snel tempo. Vanaf dat moment staan we er alleen voor. We moeten zelf op zoek naar het geluk.

 

Redactie 'Religie Icognito' | Frank G. Bosman

Cultuurtheoloog Frank G. Bosman gaat in dit essay voor BrabantKennis op zoek naar God in Brabant. Wat is dat toch met die Brabanders en hun religie, die stiekem maar onstuitbaar overal doorheen lijkt te sijpelen, tot aan het carnaval toe?

 


Eindredactie longread 'In goede banen?' | BrabantKennis

De Brabantse economie draait overuren en groeit harder dan het landelijk gemiddelde. Dat wakkert een explosieve vraag naar personeel aan. Voor al het werk doen bedrijven steeds vaker een beroep op arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa, vooral uit Polen. Hoewel hun komst in economisch opzicht vaak wordt toegejuicht, ontstaan er maatschappelijk ook problemen. BrabantKennis onderzoekt deze spanning: is arbeidsmigratie het enige antwoord op de vraag naar werkkrachten? Hoe leid je de toekomst in goede banen?

 

Webteksten & persberichten Nederland Luistert

Nederland Luistert is een zusterorganisatie van het Listen First Project en een initiatief van Corine Jansen en Irene Göttgens. Het nodigt mensen uit om naar een breder geluid te luisteren over actuele onderwerpen die ons allemaal aangaan. Dat mensen bewust wil maken dat er in elk gesprek iets nieuws te leren valt. Dat de nieuwsgierigheid wil prikkelen. De website, Twitterpagina en LinkedIn-pagina staan boordevol met inspiratie en artikelen.

 

Webteksten, (eind)redactie & PR 'Mind the Gap' | BrabantKennis

Verschillen in de samenleving nemen toe. Hoe zit dat in Brabant? In de verkenning 'Mind the Gap' kijkt BrabantKennis naar de toekomst van de Brabantse samenleving, waarbij er naast toenemende verschillen ook aandacht gaat naar nieuwe vormen van verbondenheid.

 

Teksten en eindredactie glossies 'Shopping in Rijen'

Verscholen tussen de omliggende bossen vind je de leukste winkeltjes, terrassen, koffiezaakjes en trendy brasserieën. Alle hotspots voor jou op een rijtje!

 

Webteksten, (eind)redactie & PR The Next Mobility Hack | BrabantKennis

Op 14 en 15 oktober 2016 zijn zo’n 50 professionals en studenten in Eindhoven samengekomen voor de 1e  grote mobiliteitshackathon in Brabant. Met een open mind en een gezonde dosis nieuwsgierigheid zijn ze op zoek gegaan naar creatieve en intelligente oplossingen voor vervoer in Brabant. 

The Next Mobility Hack werd georganiseerd door BrabantKennis in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en vele partners afkomstig uit het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en lokale overheden.

 

Webteksten nieuwe website | Emma Handson

Handen vrij voor belangrijkere zaken! Emma Handson Text & Secretary Solutions zorgt ervoor dat dat kán. Want wat voor jou neveneffecten zijn, is voor Emma Handson de kern van de zaak. Dictaten, verslagen en rapportages uitwerken of redigeren, notuleren, vertalen, office support - de mogelijkheden zijn eindeloos. Informeer eens naar wat Emma Handson voor jou kan betekenen. En laat je positief verrassen door de mogelijkheden én tarieven.

 

Webteksten Van Oers Onderwijs | Van Oers Accountancy & Advies 

Als je deskundig advies of specialistische ondersteuning nodig hebt, doe je het liefst zaken met gelijkgestemden. Dat is de reden waarom veel partijen kiezen voor Van Oers Accountancy & Advies. U ontmoet er namelijk mensen zoals ú, met een hoog ambitieniveau, uitblinkend in hun vak. Met ondernemingszin en visie, altijd op zoek naar nieuwe wegen. Mensen die gaan voor de hoogste score. Bij Van Oers bent u verzekerd van die expertise: maak kennis met het Van Oers Onderwijs-team!

  

Teksten & (eind)redactie trendboekjes 'Tien kiemen van Het Nieuwste Brabant' | BrabantKennis

Tien boekjes. Tien trends. Tien verhalen. In ieder boekje staat een Brabander centraal die met zijn of haar verhaal een bredere trend of ontwikkeling in Brabant symboliseert. Benieuwd? Kijk hier naar de videocompilatie: https://youtu.be/zU7tNDyGUoE! De tien trendboekjes die BrabantKennis heeft uitgegeven zijn hier te downloaden: http://bit.ly/1wdipGl 

 

Factsheet expertmeeting Trenddag | BrabantKennis

BrabantKennis is hét platform waar strategische kennis en informatie van en over
Noord-Brabant wordt verzameld, ontwikkeld en gedeeld. BrabantKennis staat voor onafhankelijk vooruitdenken; het bekijkt de toekomst van de Brabantse samenleving vanuit telkens wisselend perspectief, met telkens andere partijen.

 

Blog trenddag 'De Toekomst is nu' | BrabantKennis

Vrijdag 28 november vond in de Spoorzone in Tilburg de Trenddag plaats. Onder de noemer ‘De Toekomst is Nu!’ verkenden zo’n 300 deelnemers en sprekers belangrijke trends en ontwikkelingen voor Brabant. BrabantKennis nodigde belangstellenden uit om in gesprek te gaan over het Brabant van nu en straks.

 

Cursusbeschrijvingen Van Oers Academy | Van Oers Accountancy & Advies

De Van Oers Academy heeft een inmiddels jarenlange hoogwaardige reputatie en kent een alsmaar stijgende populariteit. De Van Oers Academy is onderdeel van Van Oers Accountancy & Advies, een van de grootste accountants- en belastingadvieskantoren in Zuid-West-Nederland.

 

Nieuwsbrieven, brochures & andere tekstproducties | Caisson

Motel | Restaurant | Grand Café Caisson is al jaren een van de favoriete ontmoetingsplaatsen in de bloesemstreek van Zeeland. Sinds 2014 waait er een frisse wind vol ambiance en ligt de nadruk meer dan ooit op eten, drinken en genieten.

 

Webteksten nieuwe website | Zummum Finance & Tax Law

Zummum Finance & Tax Law is een nationaal en internationaal opererend belastingadvies- en accountantskantoor. Vol ondernemingsgeest, vooruitstrevend maar vooral vooruitdenkend.